Ons Verhaal

Ik ben Tinneke Verlinden. 
Moeder van 3 kinderen (schatten van 19,18 en 16 jaar). 
Reeds van kindsaf heb ik twee passies; sport en creatief bezig zijn. 
Vandaar ook mijn jobskeuze; ik studeerde licentiate LO en was een aantal jaren actief als sportleerkracht. De muzische microbe kriebelde echter te fel en dus ben ik omgeschoold naar muzische leerkracht bij kleuters en in de lagere school.
Een combinatie van mijn passie om samen met Heidi (gitariste) muziek te maken en mijn ervaringen op school leidde tot het maken van een kleuterCD. Maar niet zomaar eentje! Een CD met doe-liedjes, voel-liedjes, en dans-liedjes!

Naast mijn muzische passie ben ik sedert twee jaren actief bij Bodymap als coach. Ik geef workshops aan onthaalouders, kinderverzorgers, kleuterjuffen en leerkrachten lagere school. Bodymap is een hele krachtige methode om via beweging de hersenontwikkeling van onze kinderen te stimuleren zodat ze goed in hun velletje zitten en voelen dat wat hen op school gevraagd wordt ook lukt. Dit is zo mooi om kinderen dit te mogen aanbieden!

Sedert kort ben ik tevens een gecertificieerde opleider in de Sherborne methode. 
Ook hier wordt via beweging gewerkt om kinderen vaardigheden aan te leren om hun lichaam te leren kennen en om zich veilig en geborgen te voelen bij anderen. Zo mooi en zo eenvoudig toe te passen met al onze kinderen, van peuter tot puber!

Na jaren ervaring als muzisch vormer bij kleuters en in de lagere school wil ik graag deze ervaring delen. Samen met Annik breng ik deze kennis (en heeeel veel tips!) naar de school tijdens navormingen. Een passie van ons beide!
Daar groeide ook het idee om muzische voorstellingen te geven aan kinderen. We komen graag bij de allerkleinsten maar ook tot in het zesde leerjaar. Elk kind heeft zijn eigen interesses en verbeelding, daar gaan we naar op zoek!

Ik ben Annik Maes: mama, theaterdocent/actrice en kindercoach. Ik genoot mijn theateropleiding aan de Kleine Academie te Brussel en ben mij daarna gaan bijscholen in een aantal relaxatietechnieken, psychodrama en kindercoaching.

Ik heb jarenlang het kinder-en jongerentheater Klap Klap geleid, (school)voorstellingen gespeeld en geregisseerd, les gegeven in het deeltijds kunstonderwijs en als muzische coach in het basisonderwijs gewerkt.

 

Van jongs af aan is er altijd de behoefte geweest om mij op een expressieve manier uit te drukken, zonder dat daar altijd een podium voor nodig was. Het ging om het plezier van het uitdrukken zelf. Dit deed ik door te acteren, muziek te maken, te dansen en te schilderen.                                                                                      
De voortdurende wisselwerking tussen impressie en expressie oefent op mij een enorme aantrekkingskracht uit. In het muzisch bezig zijn probeer ik vooral een speels proces op gang te krijgen, vertrekkend vanuit de eigen ervaringswereld.

Ik voel me dan ook vaak meer een mentor/ coach dan een actrice of leerkracht. Het gaat mij niet alleen om het zijn van een rolmodel of het aanleren van vaardigheden, maar in de eerste plaats om het creëren van een platform waar mensen kunnen laten zien wat ze kunnen. Altijd is het verlangen aanwezig om op die manier - waar en hoe klein ook - iets voor deelnemers te kunnen betekenen.                                 
Kinderen, jongeren en volwassenen heb ik steeds vanuit deze overtuiging begeleid en veel verborgen talenten zien openbloeien, met in mijn achterhoofd steeds de woorden van Sir Ken Robinson uit zijn boek ‘Het element’: ’Als mentors een licht werpen op een nieuwe wereld of de vlammen van belangstelling  laten opgloeien tot echte passie, doen ze superieur werk.’ 


Bucket List

Hallo, 
Op de foto zie je rechts Tinneke (mezelf dus) en links zie je Heidi. 
Samen zijn wij Bucket List. 
We schrijven zelf onze liedjes en treden op. 
We zingen rustige nummers, verhalende nummers, in het engels en met een vleugje folk.
Voor Villa Muze hebben we een Nederlandstalige kinderCD gemaakt waar we veel plezier aan beleefden! We hopen dat dat voor jou hetzelfde kan zijn!